Monday, July 7, 2014

"Õigus vaikida" - Jamie Denton

54.

Pealkiri: "Õigus vaikida"

Autor: Jamie Denton

Leheküljed: 277

Raamatust: Laurel Jennings on kunstiteoste restaureerimises asjatundja, aga kohtusüsteemis võhik. Kui tema äripartner Jonathan Linton leitakse tapetuna ja Laurelile esitatakse süüdistus jõhkras mõrvas, vajab ta asjatundlikku abi. Kuna Lintonite perekond kasutab kättemaksuks kogu oma mõjuvõimu, on ainsana Laurelit nõus esindama tema endine kallim.
Damon lahkus LA maakonnna prokuratuurist pärast seda, kui tema peatunnistaja kurikuulsa narkoparuni kohtuasjas teel tunnistajakaitsesse maha lasti. Laureli kaitsmine on Damoni põhiline eesmärk – isegi kui naine on selge sõnaga öelnud, et Damon on viimane, keda ta enda esindajaks soovib.
Äärmiselt juhuslik avastus paiskab Damoni ja Laureli vandenõurägastikku, mis võib raputada kunstimaailma alustalasid – sõna otseses mõttes surmavate tagajärgedega. Kuna neil pole peale teineteise kellegi poole pöörduda, avastavad Laurel ja Damon, et kirg, mis kunagi nende vahel leegitses ja nüüd taas lõkkele lööb, on ohtlik, sest Jonathani mõrva taga on reetmine – ja laibavirnad muudkui aga kasvavad.
Et kaitsta tulevikku ja jätta minevik seljataha, peavad Laurel ja Damon ühte heitma, rahulikuks jääma ning jõudumööda vaikima ...

Arvamus: Selline tüüpiline naistele mõeldud krimikas - rohkem armastust, tundeid ja värvikaid armatsemisdetaile kui kuritegevust. Muidu poleks raamatul ehk väga vigagi olnud, kuid minu arvates oli tõlge lihtsalt kohutav. Lause ülesehitus, veidrad liited sõnade lõpus... Vahel kõva häälega lugedes läks mul lause mõte kaduma ja pidin mitu korda üle lugema.
Lõpp kiskus ka igavaks.

Hinnang: 6/10


No comments:

Post a Comment