Tuesday, February 11, 2014

"Tüdruk keldris" - Allan Hall, Michael Leidig

11.

Pealkiri: "Tüdruk keldris"

Autorid: Allan Hall, Michael Leidig

Leheküljed: 219

Raamatust: Natascha Kampuschi lugu kohutas ja hämmastas kogu maailma. Kaheksa aastat hoiti tüdrukut näiliselt tavalises Austria eeslinna majas, kust ta põgenes 23. augustil 2006. Kuidas ta elas keldrisse suletuna üle oma lapsepõlve? Milline noor naine temast on sirgunud? Mis mees oli tema röövija Wolfgang Priklopil? Nendele küsimustele annavad vastused ajakirjanikud, võttes aluseks intervjuud politseiuurijate, advokaatide, psühhiaatrite ja Natascha lähemate pereliikmetega. Šokeeriv lugu on avalikkuse ette toodud nii tõetruult kui võimalik.

Arvamus: Minu arvates oli raamat veidi viletsalt koostatud. Hüpati ühest teemast ja sündmusest teise, mis raskendas kogu loost aru saamist. Muidugi lugu ise on tähelepanuväärne ja väga huvitav. Kui palju võib olla selliseid inimesi, kes hoiavad oma kodus kedagi vangis, ilma, et ümbritsev keskkond sellest midagi teaks. Ja kuidas saakski teada... Natukene imestas, kuidas autorid väga tugevalt politseinike tegevusetuses süüdistas. Nõustun, et kui oleks tehtud õiged sammud, oleks nad ehk Priklopil'e jälile jõutud. Aga keegi ei tea juurdluse käigus, millised täpselt need õiged sammud on.
Veider on see, et Natascha ise paistis nautivad meedia tähelepanu, kuid ei ole vastanud kõige põletavamatele küsimustele.

Hinnnag: 6/10


No comments:

Post a Comment